„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Saules skolas jaunā korpusa būvniecība sadārdzināsies

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola jaunā korpusa būvniecības projekta sadārdzinājums nepārsniegs 5--7%, „Latgales Laikam” apgalvoja izglītības iestādes vadītāja Inguna Kokina.  „Runa ir nevis par sadārdzinājumu, bet gan par papildus darbiem. Pirmais papildus darbs ir saistīts ar to ēku, ko kādreiz visi pazina kā „Daiļrades graustu”. Sākotnēji šo ēku bija paredzēts rekonstruēt, daļēji nojaucot. Pēc tam, kad bija nojauktas ēkas divas trešdaļas, kļuva skaidrs, ka saglabāt atlikušo trešdaļu nav mērķtiecīgi un tas būs dārgāk, nekā to nojaukt līdz galam un izbūvēt no jauna. Līdz ar  to tika veikta projekta korekcija un sākts jauns iepirkums,” teica I. Kokina.

Otra lieta, kas arī sākotnēji nebija šajā projektā, bet bez kuras ēku patiesībā nevar nodot ekspluatācijā, ir lietus ūdens kanalizācija. Tā ir jāizbūvē divu kvartālu garumā, lai pieslēgtos pilsētas kanalizācijas tīkliem.

„Sākotnēji šie darbi bija ieplānoti citā būvniecības kārtā, bet pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka nākamā kārta nebūs tik ātri, šos darbus bija jāpārceļ uz šo te iepirkuma nosacīti "B" daļu. Līdz ar to radās šie papildus darbi, orientējoši 200 000--300 000 eiro vērtībā. Patlaban ar šo jautājumu nodarbojas Daugavpils domes Attīstības departamenta Būvniecības daļa un gatavo iepirkumu papilddarbiem,” skaidroja direktore.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.