„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Ainavas, kas iedvesmo

Trīs mēnešus, no 24. janvāra līdz 24. aprīlim, viesnīcā „Park Hotel Latgola” darbosies Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola audzēkņu un viņu pasniedzējas Daces Abrickas darbi.

Dažas dienas pirms izstādes atklāšanas viesnīcas vestibila sienas bija tukšas. „Latgolas” darbinieki pastāstīja, ka daugavpilieši un pilsētas viesi ir tik ļoti pieraduši, ka viesnīcā var apskatīt mākslas darbus, ka pat sāka taujāt – kas noticis?

Savukārt tagad uztraukumam nav pamata – vestibila sienas rotā izstādes „Latvijas ainavas” darbi, kuru autori ir Saules skolas  2.--4. kursa audzēkņi un viņu pasniedzēja. Dace Abricka atzīmēja, ka ainavas var gan patikt, gan nepatikt, taču galvenais ir tas, ka gleznas nevienu neatstāj vienaldzīgu. Tajās attēloti Latvijas ciemi, meži, tīrumi un uzkalni, upes, ezeri un Baltijas jūra dažādos gadalaikos – ainavas neatkārtojas un tās neatstāj vietu vienaldzībai.

Dace Abricka uzsvēra, ka ik vienam māksliniekam, pat iesācējam, ir jābūt iespējai parādīt savu darbu, -- arī tas ir svarīgi un iedvesmojoši. Savukārt studentiem, kuri vēl tikai apgūst radošā darba prasmes, tas divtik nozīmīgi, vēl jo vairāk tāpēc, ka šajā izstādē viņi demonstrē savu prasmi klasiskajā eļļas glezniecībā.

Ekspozīcijas dalībnieki atzīmēja, ka Latvijas daba vienmēr iedvesmo un tās skaistumu var attēlot bezgalīgi. Pašlaik, sakarā ar valsts simtgades svinībām, šī tēma ir jo īpaši aktuāla.