„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Ilūkstē sumināja vietējās sporta leģendas

1. februārī Ilūkstes novada Kultūras namā cildināti novada panākumiem bagātākie sportisti un sporta dzīves organizatori. Kā liecina sportistu stāstītais, ceļš līdz iekļūšanai Latvijas izlasē, uzvarai pasaules čempionātā vai dalībai Olimpiskajās spēlēs var sākties ar sporta stundām mazā lauku vai mazpilsētas skolā.  

„Sports man ir bijis aktuāls visu dzīvi, sākot jau no bumbas mētāšanas un spārdīšanas pagalmā,” stāsta volejbolists, Latvijas izlases dalībnieks Toms Švāns, „ja lauku skolā kāds aizraujas ar sportu, tas nozīmē, ka nākas nodarboties ar visiem sporta veidiem.” Izšķiršanās par labu volejbolam viņam nenāca viegli, bet nozīmīga loma tajā bija sporta skolotājam Vilnim Jaunušānam. Pēdējā vidusskolas klasē, lai pilnvērtīgi pievērstos volejbola treniņiem, viņam nācās mainīt skolas, taču tas ir atmaksājies – šobrīd Toms Švāns spēlē vienā no labākajām Baltijas līgas volejbola komandām -- Pērnavas volejbola klubā. Pasniedzot balvu, volejbolistam jautāts, kā izdevies uztrenēt tik spēcīgu gremdi. „Kā jau laukos – skaldot malku,” vaļsirdīgi atbildēja T. Švāns.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.