„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Ilūkstes novads izstājas no LRAA

31. janvāra sēdē Ilūkstes novada domes deputāti lēmuši par izstāšanos no biedrības „Eiroreģions „Ezeru zeme”” un „Latgales reģiona attīstības aģentūra” (LRAA). Pašvaldības priekšsēdētājs Stefans Rāzna skaidro, ka ieguvums pašvaldībai no dalības tajās līdz šim ir nenozīmīgs, minimāls.

Finanšu līdzekļu piesaistei, rakstot projektus, pašvaldība turpmāk plāno izmantot citus resursus, norāda S. Rāzna. Savukārt LRAA direktors Māris Bozovičs atzīmē, ka katrai pašvaldībai dalība biedrībā ir brīvprātīga: „Manā skatījumā dalība biedrībā ir papildus iespēja pašvaldībai piesaistīt finansējumu. Iepriekš Ilūkstes novadā ar aģentūras palīdzību izveidots tūrisma attīstības centrs Bebrenē, iegādāts aprīkojums.” Pērn LRAA izsludinātajā Valsts Kultūrkapitāla fonda projektu pieteikumu konkursā “Latgales kultūras programma 2018” atbalstīts viens Ilūkstes novada projekts -- III Latgales un Sēlijas novadu mazpilsētu un lauku mūzikas un mākslas skolu vokālās un vizuālās mākslas konkursa rīkošanai Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolā tika piešķirti 500 eiro.

Latgales reģiona attīstības aģentūra (LRAA) 1999. gadā dibināja Latgales reģiona pašvaldības, tolaik – rajoni, bet biedrība „Eiroreģions „Ezeru zeme”” izveidota 1998. gadā un tajā apvienojušās Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas pašvaldības.