„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Daugavpilī uzieta nelikumīgās degvielas uzpildes vieta

29. janvārī Daugavpilī tika uzieta nelikumīgas degvielas uzpildes vieta, kā rezultātā izņemta nelikumīga degviela un aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēts jauns vīrietis.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, veicot izmeklēšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, noskaidroja, ka kādā konkrētā vietā Daugavpilī, iespējams, notiek ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgā aprite. Informācijas pārbaudei tika veikti izmeklēšanas un operatīvie pasākumi, tostarp arī kratīšana, kā rezultātā policisti konstatēja nelikumīgi ierīkoto degvielas uzpildes vietu. Kratīšanas rezultātā tika izņemti 2100 litri nelikumīgas degvielas, šļūtenes, skaitītāji, uzpildes pistole. Turpat notikuma vietā, automašīnas uzpildes brīdī, aizturēts 1997. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk nonācis policijas redzeslokā par ekonomiska rakstura noziegumiem.

Izmeklēšana turpinās. Par minēto noziegumu likumā paredzētais sods ir  brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.