„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Ugunsgrēka upuris Dagdā

4. februārī pl. 16.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Dagdas novadu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, bija redzamas liesmas no dzīvojamās mājas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 120 kv. m platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pl. 22.05 ugunsgrēks tika likvidēts un ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt divas blakus esošās ēkas.

VUGD atgādina, ka viens no lētākajiem un efektīvākajiem veidiem, lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu, ir mājoklī uzstādīts dūmu detektors – tā cena vidēji ir 10 eiro, to iegādāties var jebkurā mājsaimniecības preču veikalā un uzstādīt var gandrīz jebkurš cilvēks, kurš prot izurbt sienā divus caurumus vai kam ir stipra līmlente.

VUGD pieredze liecina, ka, ja mājoklī ir bijis dūmu detektors, nelaime ir pamanīta savlaicīgāk, kā arī cilvēks paspēj izglābties un operatīvāk izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu drošību uz vēlāku laiku un jau šodien mājoklī uzstādīt dūmu detektoru!