„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Daugavpils dīdžeju jaunā paaudze

Pirms vairākiem mēnešiem Daugavpilī sāka darboties dīdžeju kursi „D-Pro DJ`s School”. Skolas dibinātājs un pasniedzējs ir Artūrs Popovs, kurš organizē dažādus pasākumus pilsētas domes Jaunatnes nodaļā. Taču lielāko daļu sava brīvā laika viņš cenšas veltīt savam hobijam – dīdžeingam.

Artūrs, cik vien sevi atceras, vienmēr ir klausījies visdažādāko mūziku. Bērnībā klausījās visu, kas bija vecākiem, visu žanru no novirzienu mūziku, kura bija pieejama. Viņš pat mēdz teikt, ka šī mūzikas mīlestība ir slimīga, un atceras skandālus bērnudārzā sakarā ar to, ka spēja aizmigt, tikai klausoties mūziku. „Austiņu man nebija, es ņēmu magnetofonu, nogriezu skaļumu līdz minimumam un klausījos,” Artūrs stāsta bērnības atmiņas.

Arī apgūt dīdžeingu viņš sāka jau pusaudža vecumā – pastaigājoties kopā ar draugiem pie Kultūras pils, Artūrs sadzirdēja interesantas skaņas, kuras plūda no telpām. „Iegājām iekšā, paskatījāmies – tur norisinājās dīdžeju kursi, un mēs visi kopā pieteicāmies. Taču uz pirmo nodarbību atnācu tikai es viens,” stāsta Artūrs. Kopš tā laika viņš nešķiras no sava hobija, un ar vārdu DJ Sine ir izgājis pamatīgu praksi gandrīz visos nedaudzajos klubos, kādi bijuši Daugavpilī beidzamajos gados. Artūrs ir bijis dīdžejs kāzās un dažādās ballītēs. Tāpēc tagad Artūrs savā dīdžeju skolā māca visu to, ko prot, kā arī pats pastāvīgi pilnveido savas prasmes un apgūst kaut ko jaunu, piemēram, pašlaik nopietni mācās programmēšanu.

Vairāk lasiet 8. februāra numurā.