„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.3 °C
apmācies

Latgale gaida tūristus

No 1. līdz 3. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika 26. starptautiskā tūrisma izstāde -- gadatirgus „Balttour 2019”, kurā Latgales un Sēlijas tūrisma nozares speciālisti pastāstīja apmeklētājiem par daudzveidīgajām atpūtas iespējām reģionā.

Kopumā izstādē savus piedāvājumus prezentēja vairāk nekā 800 tūrisma uzņēmumi no vairākiem desmitiem valstu, kuras darbojas tūrisma jomā, -- lielākie tūrisma operatori, viesnīcu tīkli, sanatorijas, izklaižu parki, muzeji, zinātniskie centri utt. Visvairāk dalībnieku bija no Igaunijas (70) un Lietuvas (50), kaimiņvalstis akcentēja SPA pakalpojumus, kas pašlaik strauji attīstās. Izstādē tika pasniegta arī Latvijas balva „Gada cilvēks tūrisma nozarē”, taču šoreiz Latgales pārstāvju laureātu pulkā nebija.

Latvija tradicionāli prezentēja savas tūrisma iespējas atsevišķā zālē, kur katru reģionu varēja redzēt, dzirdēt un pagaršot – mājražotāji piedāvāja savu garšīgo produkciju, bet uz skatuves uzstājās tautas mākslas kolektīvi.

Latgales stenda centrā atradās grezns balts motocikls un metāla skulptūra – topošās privātās galerijas „Moto & Metal NESTER CUSTOM” eksponāti no Preiļiem. Galerijas atklāšana ieplānota maija vidū. Tās dibinātājs un darbu autors Aleksandrs Nesterjuks kopā ar dzīvesbiedri Alīnu stāstīja apmeklētājiem par savu hobiju un ļāva fotografēties pie eksponātiem.

Visu rakstu lasiet 8. februāra numurā.