„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Latgales zoodārzs sāk īstenot vērienīgu attīstības projektu

Latgales zoodārzs jau  sen ir kļuvis par iemīļotu daugavpiliešu un pilsētas viesu atpūtas un tūrisma objektu. Viena no zoodārza "rozīnītēm" ir iespēja tā apmeklētājiem ne vien apskatīt dzīvniekus, bet arī ar tiem komunicēt. Ar pašvaldības atbalstu virzību guvis vēl pirms laba laika izstrādātais zoodārza attīstības projekts, kas paredz purva parka un objekta "Džungļu pasaule" un "Purvārijs" izbūvi. Vairāk pastāstīt par zoodārza attīstības plāniem „Latgales Laiks” lūdza tā vadītāju Mihailu Pupiņu.

Purva parku plānots izveidot zoodārzam blakus esošajā purva teritorijā, kur ir ūdens un pie ūdens biotopi, ligzdo putnu kolonija, mīt abinieki un rāpuļi. Ja viens maršruts būs paredzēts parastiem apmeklētājiem, tai skaitā cilvēkiem ratiņkrēslos, tad otrs -- slepenais maršruts, būs domāts ekstremāļiem. Tajā interesenti varēs iejusties lauku pētnieka "ādā", norāda M. Pupiņš.

Maršruts virzīsies apkārt purvam. Darbu gaitā tiks izbūvētas laipas, putnu vērošanas tornis, citas novērošanas vietas. „Šāda purva esamība teju pašā pilsētas centrā Daugavpilij ir liela veiksme, jo ne kurā katrā pilsētā tāds ir,” uzsver M. Pupiņš. Projekts ļaus ne vien izveidot interesantu objektu, bet arī saglabāt unikālu dabas mikroliegumu, kuram pašlaik draud izzušana.

Visu rakstu lasiet 8. februāra numurā.