„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Ceļš uz “Muzikālo banku” Daugavpilī ir vaļā

9. februārī Latvijas Radio 2 noskaidroja vērtīgāko “Muzikālās bankas 2018” gada dziesmu, pulcējot Daugavpilī Latvijas popa un roka mūzikas izpildītāju eliti. Finālšova norisei un aizkulisēm Daugavpils Olimpiskajā centrā līdzi sekoja arī „Latgales Laiks”.

Uzvaras laurus pasākumā plūca „Prāta vētra” ar dziesmu „Ogles”, taču noslēguma priekšnesums nebija vienīgais, kas lika publikai celties kājās. Īpašu uzmanību izpelnījās 2018. Un 2019. gada gaviļnieki Jānis Lūsēns un grupa “Jumprava” un “Elpa”. Pēdējos īpaši sumināja arī Daugavpils pašvaldības dome, pasniedzot Atzinības rakstu. Pasākumu vadīja aktieri Intars Rešetins un Jurijs Djakonovs, ne vienu vien reizi atgādinot, ka „Muzikālā banka” šogad atradusi jaunu mājvietu. Tikmēr iepriekšējās pasākuma norises vietas saimnieks, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs mikroblogošanas vietnē „Twitter” atņēma sveicienu, novēlot izcilu vakaru Latvijas Radio 2, kas „vairs nešķiro pilsētas pēc politikās piederības”.

Lai gan arī mūziķi izteica vēlmi Daugavpilī atgriezties, vai tas sakritīs ar organizatoru plāniem, vēl nav zināms. Tajā pašā laikā apsvērt domu vecumdienas pavadīt Daugavpilī vai meklēt savas saknes Latgalē – ar šādu apņemšanos ne tikai finālšova tiešraidē, bet arī aizkulisēs, nāca klajā ne viens vien mūziķis. Ālēšanos šajā sakarā gan nevar pārmest dziedātājai Dinārai Rudānei, kas Daugavpilī viesojās pirmo reizi kopš ģimenes pieauguma septembrī. “Diemžēl mēģinājumu grafiks ir tāds, ka nesanāks paviesoties pie vecmammas Daugavpilī,” arī dziedātājas dzimtajam ciemam Nīcgalei izdevies tikai pabraukt garām, tomēr jaunā māmiņa cer šeit vēlreiz paviesoties vasarā. Lai gan savā laikā Daugavpilī viņai uzstāties nācies neskaitāmas reizes, šoreiz apmulsusi, jo pirmajā mirklī neuzmanības dēļ šķitis, ka pasākums notiks ledus hallē. “Bet šeit uzbūvētā skatuve tik tiešām ir ērta – arī skatītājus varēja labi redzēt,” vērtē Dināra Rudāne.

Visu rakstu lasiet 12. februāra numurā.