„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Ingunu Kokinu atstādina no Saules skolas direktores amata

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs parakstījis rīkojumu par Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola „Saules Skola”” direktores Ingunas Kokinas atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz pārbaudes laiku līdz 8. aprīlim, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pamatojot šādas rīcības nepieciešamību, I. Prelatovs norādījis, ka jau pagājušā gada novembrī pilsēta saskārusies ar lielām problēmām Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstīto projektu realizācijā. Pēc korupcijas skandāla tikuši pārskatīti ar firmu „Modus būve” vēl 2016. gadā noslēgtie līgumi. 

Kad par Daugavpils domes priekšsēdētāju kļuva Andrejs Elksniņš, I. Prelatovam tika uzticēts risināt iespējamās nelikumības arī citos projektos, kuros notikusi sadārdzināšanās. Pēc  sāktās pārbaudes Saules skolas projektā atklājies, ka nepieciešami papilddarbi gandrīz viena miljona eiro apmērā, kā arī jauna aprīkojuma un mēbeļu iegāde par kopējo summu 400 000 eiro. Turklāt atklājies, ka iepirkumu laikā projekta  tehniskās specifikācijas sagatavojusi pati I. Kokina, nevis domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta darbinieki

I. Kokina, komentējot notikušo, „Latgales Laikam” pastāstīja, ka rīkojums, ko viņa ir saņēmusi, pēc būtības nekādā veidā neskar to, kas ir publiski pateikts Daugavpils domes mājas lapā. „Rīkojumā nav ne vārda saistībā ar skolas būvniecības sadārdzinājumu. Rīkojums ir saistīts ar to, ka revidente, kas skolā veica revīziju, uzskata, ka viņai šajā jomā ir radīti kaut kādi šķēršļi, kas ir absolūtas muļķības. Par to esmu sagatavojusi paskaidrojumu un pretenziju domes vadībai,” teica I. Kokina.

 

Vairāk lasiet 12. februāra numurā.