„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.2 °C
apmācies

Martas balle pārceļas uz Rēzekni

Rēzeknes domē notikusi pirmā darba grupas sanāksme, kas nodarbosies ar Martas balles rīkošanu šajā pilsētā. Daugavpils domes vadības preses konferencē, komentējot šo faktu, domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis pauda prieku par Rēzeknes kolēģiem un cerību, ka Rēzeknes pašvaldība atradīs savā budžetā šī pasākuma organizēšanai nepieciešamos 40 000 eiro un viņiem viss izdosies visaugstākajā līmenī.

A. Zdanovskis arī pats cer apmeklēt Martas balli Rēzeknē, lai paskatītos, kā rēzekniešiem izdevusies šī pasākuma organizācija.

Martas balle Daugavpilī tika rīkota pērn un aizpērn. Lai dažādotu pilsētas kultūras dzīvi, šogad Daugavpils cietoksnī ir plānots sarīkot Humora un satīras festivālu par godu klaunam Koko. Sākotnēji bija paredzēts, ka nākamgad Martas balle varētu atgriezties Daugavpilī. Taču, ja Rēzekne vēlēsies šo pasākumu paturēt pie sevis, Daugavpils pacentīsies izdomāt kaut ko citu. Līdzīgi kā pēc "Muzikālās bankas" pārcelšanas uz Daugavpili, Ventspilī tiek plānoti citi pasākumiī, norādīja A. Zdanovskis.

To, ka kultūras pasākumu daudzveidība nevienam nenāk par sliktu, uzsvēra arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Latvijas Humora un satīras festivāls Daugavpils cietoksnī šovasar tiks rīkots par godu 1900. gadā toreizējā Dvinskā dzimušajam aktierim un izgudrotajam Nikolajam Poļakovam, kurš pazīstams arī kā šarmantais cirka klauns Koko.