„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Stropos šovasar ierīkos atklāto baseinu

Stropu promenādes būvniecības projekta īstenošana ir viena no svarīgākajām pašvaldības pašreizējām prioritātēm, Daugavpils domes vadības preses konferencē norādīja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Plānots, ka minētais objekts jau šovasar varētu kļūt par iecienītu Daugavpils un Latgales iedzīvotāju atpūtas vietu, kā arī varētu konkurēt ar līdzīgiem objektiem Lietuvā. Šī zona pakāpeniski tiks paplašināta un papildināta ar jauniem elementiem.

Daugavpils šīgada budžetā akceptēta promenādes pamatdaļas būvniecība -- 347 000 eiro. Ir ieplānots arī finansējums pontona konstrukciju uzstādīšanai ūdenī 25 metrus garajam atklātajam baseinam un bērnu peldbaseinam. Pavasarī sāks uzstādīt arī bērnu rotaļu laukumu iekārtas.

Ņemot vērā sarežģījumus ar privāto teritoriju īpašniekiem, uzstādīs peldošos pontonus, pa kuriem varēs pilnvērtīgi pārvietoties gar krasta līniju. Konkurss par darbu veikšanu jau ir veiksmīgi noslēdzies. Arī Stropu promenādes asfaltēšanu pabeigs tuvākajā laikā.

Pašvaldības vadītājs cer, ka Stropu promenāde kļūs par iespaidīgu objektu, kurš nākotnē sekmēs Stropu attīstību.