„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

„Baritoni” meklēs savu vietu Latvijas popmūzikā

Latviešu puiši no Latgales, tā sevi dēvē četri jaunieši, grupas „Baritoni” dalībnieki, kas decembrī izcīnīja otro vietu televīzijas šovā „X Faktors”. Tagad Mārtiņš Strods, Ingars Puncuļs, Normunds Litovnieks un Artūrs Puncuļs apņēmušies pēc iespējas ilgāk noturēties uz pēkšņā popularitātes viļņa, lai atrastu savu vietu Latvijas popmūzikā.

Grupā „Baritoni” apvienojušies četri mūziķi – visi dzimuši un uzauguši Latgalē. Pirmo reizi kopā un ar šādu pašu nosaukumu viņi uzstājušies Rēzeknes Zaļā kora sastāvā, muzikālajā projektā, kas tapa  2013. gadā, pateicoties citam televīzijas šovam, – „Koru kariem”. Tolaik puiši bija studentu gados, Mārtiņš vēl mācījās vidusskolā. Pirms kora dalībnieku atlases puiši bija pavirši pazīstami, izņemot, protams, Ingaru un Artūru. „Man nebija izvēles, iepazīties ar viņu vai ne. Esam brāļi,” joko Ingars, „ar pārējiem bijām drīzāk paziņas, ne draugi. Ar Mārtiņu savā ziņā pat konkurējām, viņam skolas laikā bija sava grupa, man -- sava.”

Visu rakstu lasiet 15. februāra numurā.