„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Bijušās onkoloģiskās slimnīcas ēka joprojām netiek izmantota

Bijušās Daugavpils onkoloģiskās slimnīcas ēka, par kuras iegādi pašvaldība savulaik samaksāja 350 000 eiro, joprojām netiek izmantota, "Latgales Laikam" pastāstīja Daugavpils  domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Savulaik Veselības ministrija atdeva pašvaldībai šo ēku par vienu latu. Pašvaldība šo ēku tālāk nodeva Daugavpils reģionālajai slimnīcai. Pēc tam, kad Narkoloģijas un Onkoloģijas nodaļa, kas atradās šajā ēkā, tika pārcelta uz reģionālo slimnīcu, šīs telpas palika tukšas. Minētais neizmantojamais īpašums reģionālajai slimnīcai bija liela problēma, jo bija jānodrošina gan teritorijas uzkopšana, gan telpu apsardze, gan jācīnās ar bezpajumtniekiem, gan jātīra kanalizācija, u. tml. Tādēļ Daugavpils reģionālās slimnīcas vadība vairākkārt vērsās pašvaldībā un piedāvāja tai par brīvu pārņemt šo īpašumu un pašai plānot, ko ar to darīt tālāk.

Visu rakstu lasiet 15. februāra numurā.