„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Rēzeknes novadā tūrisms ir drošās rokās

Latvijas simtās jubilejas gadā Rēzeknes novadā cilvēku pulkā, kuri tika sumināti par nopelniem reģiona izaugsmē un uzplaukumā, ir arī Ligita Harčevska. Viņa jau daudzus gadus darbojas lauku tūrisma jomā, bijusi Rēzeknes novada Tūrisma informācijas centra (TIC) dibinātāju pulkā un joprojām ir tā vadītāja un galvenā speciāliste.

Ligita dzimusi Alūksnē, bet ar Latgali viņa saistīja savu dzīvi, pateicoties bijušajam vīram, ar kuru iepazinās Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijā, kur viņa paaugstināja savu zootehniķes kvalifikāciju. Šīs jomas apgūšana toreiz nebija nejauša – viņas ģimenē ļoti mīlēja zirgus un Ligita bija ar tiem kopā jau no bērnības, tāpēc pēc astotās klases viņa nolēma stāties tehnikumā, lai apgūtu lopkopību. Jau Ligitas vecvectēvs pirka un pārdeva zirgus, viņu pat bija iesaukuši par „balto čigānu”, savukārt Ligitas vecmāmiņa palīdzēja tēvam kopt zirgus, jo ģimenē nebija dēlu. Tādējādi pieķeršanās zirgiem tika nodota no paaudzes paaudzē.

Pienāca laiks, kad Ligitai bija viss, lai izveidotu zirgu sētu, -- pieredze zootehniķes darbā, kuru viņa krāja bijušā Rēzeknes rajona kolhozos un sovhozos, gan sava māja ar zemi, kuru Harčevsku ģimene veiksmīgi iegādājās deviņdesmito gadu sākumā, gan pirmie seši zirgi, kurus privatizēja par izjukušā kolhoza pajām. Ligita atceras, ka sākumā klājās diezgan smagi – gan Latvijā pirmie dārgie kredīti, gan dažādas citas problēmas, kas bija saistītas ar Latvijas lopkopības atjaunošanu pagājušā gadsimta beigās un divtūkstošo gadu sākumā.

Visu rakstu lasiet 15. februāra numurā.