„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Polijas un Latvijas ministre sola atbalstīt poļu pamatskolu Krāslavā

13. un 14. februārī Latvijā viesojās Polijas nacionālās izglītības ministre Anna Zalevska. Ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku viņas tikās vizītes noslēgumā, Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosauktajā poļu pamatskolā, pēcāk reģionālo mediju pārstāvjiem paziņojot, ka abas valstis apņēmušās ciešāk sadarboties, lai pasargātu šo skolu no likvidācijas.

„Ja skola tiek līdzfinansēta no kādas citas valsts avotiem, tad noteikti atbalstīsim šīs skolas pastāvēšanu, neņemot par izejas punktu, piemēram, skolēnu skaitu,” uzsvēra Ilga Šuplinska. Jāatgādina, ka 2016. gadā Krāslavas novada domes sēdē tika izskatīts un deputātu atbalstīts jautājums par Krāslavas grāfu Plāteru v.n. poļu pamatskolas likvidāciju gadījumā, ja netiks saņemts finansējums no Pasaules Poļu apvienības. Tiekoties ar abu valstu ministrēm, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks gan skaidroja, ka pašvaldībai nav bijis nodomu skolu slēgt, un plāns bijis skolā īstenoto mācību programmu turpināt īstenot Varavīksnes vidusskolā. Turklāt aprīlī finansējums tomēr saņemts un noskaidrojās, ka skolas pastāvēšanu izdosies pagarināt vismaz uz gadu. Līdzīga situācija atkārtojās pēc gada un skolas pastāvēšana aizvien atkarīga no Polijas valdības finansējuma.

Visu rakstu lasiet 19. februāra numurā.