„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Skolēni lustru, pulksteņu un mobilo telefonu tērpos

15. februārī Malnavas koledžas filiāles „Višķi” gaiteņos pulcējās koši un ekstravaganti tērpti bērni un jaunieši – šeit jau otro reizi norisinājās Špoģu Mūzikas un mākslas skolas organizētā netradicionālās modes skate. Šoreiz konkursa tēma bija veltīta priekšmetiem un lietām, tāpēc skolēni iejutās lustru, pulksteņu un mobilo telefonu tēlos.

Konkursā  „Priekšmets. Manta. Lieta.” piedalījās Latgales un Vidzemes reģiona mūzikas un mākslas skolu audzēkņi, kā arī divas viesu komandas no Baltkrievijas – Šarkavščinas bērnu mākslas skolas un Vitebskas rajona Janovičas vidusskolas pārstāvji. „Jau vairākus gadus jūsu skolas brauc pie mums ciemos uz Baltkrieviju, bet tā nu ir sanācis, ka mēs šeit esam pirmo reizi,” pastāstīja kolekcijas tērpu autore un skolotāja Marina Samoļina. Viņu veidoto kolekciju „Rudzupuķes zilo toņu rapsodija” žūrija atzina par otro labāko šogad vecāko skolēnu grupā. „Mūsu kolekcijas iedvesmas avots ir slavenais Vitebskas mākslinieks Marks Šagāls un viņa darbi,” M. Samoļina skaidro, ka tērpu elementos un apdrukā redzams mākslinieka mīļākais zieds, orhideja, sarkanais gailis, kas dziedājis, kad mākslinieks nācis pasaulē, un dažādi populārāko darbu fragmenti, piemēram, vijole.

Visu rakstu lasiet 19. februāra numurā.