„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Krāmu tirgus nav populārs un pamests novārtā

2017. gadā Daugavpils pašvaldība uzsāka stihiskā tirgus legalizāciju Valkas ielā un kārtības ieviešanu šajā teritorijā.

Tirgus, kurš darbojās jau ilgu laiku un to bija iecienījuši tuvējo mikrorajonu iedzīvotāji, tiešām tika sakārtots. Šeit likvidēja zaļajās zonās ierīkotās tirdzniecības vietas, pašvaldība uzstādīja galdus ar nojumēm aptuveni simts tirgotājiem. Taču galvenais – tirgošanās Valkas ielā kļuva likumīga, tirgotājiem bija jāsaņem atļauja, katram no viņiem bija sava vieta utt. Tika plānots, ka „jaunajā” tirgū kārtību pastiprināti uzraudzīs Komunālās saimniecības pārvalde un pašvaldības policija. Jāpiebilst, ka pašvaldības policija bija nepieciešama, galvenokārt, lai apkarotu nelegālo tirdzniecību ar precēm, kas ievestas no Baltkrievijas, zālēm utt.

Galvenās preces Valkas ielas tirgū ir lauksaimniecības produkcija, taču šeit tirgojās ne tikai dārzkopji. Izņemot letes, kur pārdeva izaudzētos dārzeņus un augļus, ievākto medu, salasītās meža veltes -- sēnes un ogas, šeit pastāvīgi bija dažas tirdzniecības vietas, kur vairāki pensionāri pārdeva dažādas savas lietotas mantas. Tā kā tirgus beidzot bija legalizēts, krāmu tirgus šeit vairs nedrīkstēja atrasties. Tirgotāji nosūtīja pilsētas vadībai vēstuli, kurā lūdza saglabāt krāmu tirdziņu vai ierīkot  citviet. Pensionāru līgumu izskatīja vienā no Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdēm. Deputāti pieņēma lēmumu piešķirt vietu krāmu tirdziņam netālu no Valkas ielas tirgus – degradētajā teritorijā aiz bijušā Ģimenes tirdzniecības centra. Uzstādītas norāde un pāris tirdzniecības vietas.

Visu rakstu lasiet 22. februāra numurā.