„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Politiķu „duelis” piketā pie Daugavpils domes

Pirmdien, 18. februārī, pie Daugavpils domes notika Jūrmalā reģistrētās Jāņa Kuzina vadītās arodbiedrības "Trade Union FP" rīkota protesta akcija, kuras dalībnieki -- teju simts cilvēki, galvenokārt vecāka gadagājuma pārstāvji, piketēja par domes atlaišanu, pret astronomiskajiem apkures rēķiniem, pret politiskajām intrigām, nesaimniecisku darbību un darbinieku masveida atlaišanām. 

Atklājot protesta akciju, viens no tās organizatoriem, bijušais Daugavpils domes deputāts, no „Daugavpils siltumtīklu” Stratēģiskās plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja amata atbrīvotais Jurijs Zaicevs, atgādināja, ka savulaik, protestējot tepat pie domes, ir izdevies panākt, ka oligarhi nespēj tikt pie 30 megavatu jaudām "Daugavpils siltumtīkliem" piederošajā TEC3. "Ja mēs šeit pulcētos tūkstošiem, domāju, ka pašreizējie domnieki neatļautos izrīkoties tā, kā viņi to dara patlaban," uzsvēra J. Zaicevs.

Viņš arī demonstrēja klātesošajiem atnesto mapi ar dokumentiem, kuri, pēc viņa teiktā, apliecinot, kurš tad patiesībā ir vainīgs pie siltumtarifa straujā pieauguma un kas ir noslēdzis neizdevīgus līgumus ar kurināmā piegādātājiem.

Arodbiedrības vadītājs J. Kuzins, lai arī pats nebija ieradies uz protesta akciju, savā rakstiskajā vēstījumā protesta akcijas dalībniekiem norādījis, ka Daugavpils domnieku pašreizējā rīcība ir pretrunā iedzīvotāju un pilsētas interesēm, jo notiek darbinieku atlaišana no darba pēc politiskiem apsvērumiem, notiek projektu sadārdzināšanās, siltumtarifs ir sadārdzinājies par 20%.

Visu rakstu lasiet 22. februāra numurā.