„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī ietves kaisīs ar granīta šķembām

Daugavpils pašvaldība sadarbībā ar ielu ikdienas uzturētāju AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” tuvākajās dienās sāks trotuāru eksperimentālu kaisīšanu ar līdz šim Daugavpilī neizmantotu pretslīdes materiālu – granīta šķembām.

Komunālās saimniecības pārvaldē „Latgales Laiku” informēja, ka šo eksperimentu plānots īstenot, ņemot vērā valsts līmenī un masu medijos regulāri apspriesto tēmu par sāls – smilšu maisījuma izmantošanas piemērotību trotuāru un ielu braucamās daļas uzkopšanā Latvijā ziemā.

Jau ilgāku laiku Daugavpilī dienā ir vērojams atkusnis, bet naktī gaisa temperatūra noslīd zem nulles atzīmes, kā rezultātā veidojas apledojums. Lai mazinātu slīdamību, eksperimentālā kārtā aptuveni mēnesi katrā pilsētas mikrorajonā, pēc Skandināvijā plaši izmantotās metodikas, trotuāri daļēji tiks nokaisīti ar granīta šķembām.

Pēc jaunās metodikas izmantošanas tiks veikta detalizēta šo darbību analīze, kā rezultātā noskaidros granīta šķembu izmantošanas efektivitāti un veiks provizorisku granīta šķembu izmantošanas saimnieciski ekonomisko analīzi.