„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Aizturēts ieroča un elektroinstrumentu zaglis

Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Viļakā ir notikusi zādzība ar ielaušanos. Uz notikuma vietu nekavējoties devās VP Balvu iecirkņa policisti, kuri konstatēja, ka no dzīvokļa nozagti dažādi elektroinstrumenti, uzlauzts ieroču seifs, no kura nozagta medību bise un šaujamieroču patronas. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, un uzsākti ļaundara meklēšanas pasākumi.

Izmeklēšanas rezultātā jau nākamajā dienā Balvu iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas nonāca uz pēdām iespējamam vainīgajam – kādam 1963. gadā dzimušam vīrietim. Noskaidrojot aizdomās turētā atrašanās vietu, vīrietis tika aizturēts. Vīrieša dzīvesvietā policisti atrada arī daļu no zagtajām mantām un šobrīd veic izmeklēšanu, lai atgūtu arī pārējās. Jāpiebilst, ka aizturētais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, ka arī sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minēto noziedzīgo nodarījumu draud kriminālatbildība. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.