„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī skatāma rotaļlietu izstāde lielām meitenēm

Daugavpils Māla mākslas centrā (DMMC) skatītāju vērtējumam tiek piedāvāta jauna vietējo mākslinieču izstāde „Ar ko mīl spēlēties meitenes”.

Šī ir jautra izstāde --  DMMC mākslinieču un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja kopīga darba un ideju savijums. Muzejs no saviem krājumiem piešķīris šai izstādei leļļu kolekciju. „Lelles un neatņemama meiteņu dzīves daļa, tās lieliski atbalsta visas izstādes koncepciju,” saka ekspozīcijas kuratore Valda Mežbārde. Turklāt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja kolekcijā ir ne tikai lelles, bet arī mīkstās rotaļlietas – dažādi mīlīgi suņuki un kaķi, kas tik ļoti patīk meitenēm.

Taču lelles un rotaļlietas ir tikai izstādes daļa. Tajā skatāmi visdažādākie priekšmeti, kuru raksturīgākā īpašība ir piederība meiteņu pasaulei. Jaukas un amizantas lietiņas, auskari, tērpi, krelles, brošas un daudz kas cits, ko radījušas Daugavpils mākslinieces. Pārsteidz arī materiālu daudzveidība, kuri izmantoti šo lietu izgatavošanā.

Visu rakstu lasiet 26. februāra numurā.