„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

„LDz Cargo/DFA” sarežģī sev uzdevumu

Komanda „LDz Cargo/DFA” neveiksmīgi startēja izslēgšanas spēļu pirmajā aplī. „Dzelzceļnieki”, kuri Latvijas telpu futbola virslīgas regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu, šoreiz piekāpās septītās vietas ieguvējiem „Jēkabpils lūšiem”, -- 1:4.

Ceturtdaļfinālā sērija ilgst līdz divām uzvarām. Otrā spēle notiks Jēkabpilī 2. martā. Daugavpiliešiem visu šo nedēļu ir, par ko padomāt. Iespējams, spēlētāji emocionāli pārdega regulārā čempionāta finišā. Divas uzvaras spēlē ar „Nikars” – tas būtu skaists sezonas noslēgums, ja pēc tam varētu atpūsties, taču tas bija tikai starpposms.

Aiz muguras jau ir deviņu uzvaru sērija, kura sākās pērnā gada decembrī un tieši spēlē ar jēkabpiliešiem. „Dzelzceļnieki” uzvarēja sešās regulārā čempionāta un trijās Latvijas kausa izcīņas spēlēs.

23. februārī Daugavpils Olimpiskā centra laukumā atradās divas līdzvērtīgas komandas, turklāt regulārajā turnīrā izcīnītajai vietai vairs nebija nozīmes. „Lūšiem” izdevās izlīdzināt rezultātu un pēc tam izvirzīties vadībā. Pēc tam, kad Jēkabpils komanda guva otros vārtus, daugavpilieši necīnījās tik aktīvi, kā to vajadzētu darīt komandai, kura palikusi iedzinējos un kurai ir jāgūst uzvara. Tovakar viesi bija labāk noskaņojušies, savukārt daugavpilieši spēles beigās izskatījās noguruši un nespēja rast vajadzīgo risinājumu.

„LDz Cargo/DFA” mēģinājumi glābt situāciju neviesa optimismu, lai gan nevar teikt, ka jēkabpilieši dominētu laukumā. Vienkārši viesi bija mierīgāki, jo saprata, ka kontrolē situāciju, un rezultātā izcīnīja uzvaru.

Atbildes spēlē daugavpiliešiem klāsies smagi. Jau spēlē Daugavpilī bija dzirdami galvenokārt „lūšu” fani, tad kas būs Jēkabpilī? Bet Daugavpils futbolistiem jāaizmirst šis zaudējums un jākoncentrējas spēlei, jo neveiksme tajā pārvilks svītru visiem agrākajiem centieniem. Būtu bēdīgi, ja nāktos izstāties jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, vēl jo vairāk tāpēc, ka pirms izskanēja paziņojumi, ka komanda cīnīsies par čempiones titulu.

„LDz Cargo/DFA” treneris Pāvels Pikalovs: „Šīs ir izslēgšanas spēles un tām ir pavisam cita vērtība. Guvām vārtus, un es nevaru teikt, ka komanda atslābinājās, taču, acīmredzot, jēkabpilieši šodien bija labāk noskaņojušies, un to arī atspoguļo rezultāts. Spēle bija saspringta, izdevīgi momenti bija gan mums, gan pretiniekiem, taču šoreiz viņi iesita vairāk.

Bija redzams, ka spēles beigās mūsējie jau jutās saguruši. Man patika, kā Jēkabpils komanda tika galā ar presingu. Ņemot vērā pretinieku noskaņojumu, mums izbraukumā būs grūti. Jebkurā gadījumā, Jēkabpils komanda izcīnīja pelnītu uzvaru.”