„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Baltkrievu namā izskanēja dzejnieka un dziesminieces dvēseles melodija

12.februārī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika dzejnieka Pāvela Plotņikova un dziesminieces Jeļenas Vitkevičas muzikālais dzejas vakars “Dvēseles melodija”. Senajiem un pastāvīgajiem viņu radošā darba cienītājiem bija iespēja noklausīties gan iepriekš jau dzirdētus un iemīļotus dzejoļus un dziesmas, gan arī pavisam jaunus mākslas darbus..

       Šādas radošās tikšanās Baltkrievu namā jau sen ir kļuvušas par tradicionālām. Februāra pasākuma formāts tika nedaudz mainīts, dzejnieka Pāvela Plotņikova dzeja organiski savienojās ar dziesminieces Jeļenas Vitkevičas dziesmām. Šāds apvienojums nebija nejaušs. Pirmkārt, P.Plotņikovs un J.Vitkeviča ir seni draugi un radošā darba kolēģi, otrkārt, abi ir dzimuši februārī: Jeļena – 14.februārī, bet Pāvels – 22.februārī. Iespējams arī tāpēc vakara varoņu, kuri ir dzimuši pirms pavasara atmodas laika, radošais darbs ir piepildīts ar garīgumu, godīgumu un sirsnību, filozofisku romantismu…

            P.Plotņikovs – dzejnieks, tulkotājs, Krievu dzejnieku apvienības un Krievu dzejnieku organizācijas “Ruslo” biedrs, ir vairāku dzejoļu krājumu autors, Viļānu pilsētas goda pilsonis, Baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” biedrs. Pats nāk no Postavas rajona (Baltkrievija), tāpēc viņa dzeja ir piepildīta ar patieso mīlestību, gan pret Mazo Dzimteni, gan arī pret Latgali.

            J.Vitkeviča ir pilsētā pazīstama dziesminiece; Piemaskavas pilsētas Dubna garīgas mūzikas festivāla “Sudraba psalmi” laureāte, dziesminieku festivālu un salidojumu Lietuvā dalībniece, kā arī dalībniece vairākos radošajos pasākumos, gan pilsētā, gan BKC.

            Ar aizturētu elpu vakara ciemiņi klausījās apbrīnojumi emocionālus un pēc satura ļoti dziļus P.Plotņikova dzejoļus autora izpildījumā, kā arī ļoti aizkustinošas J.Vitkevičas dziesmas, kas skāra dvēseli, kuru autoru sarakstā ir ne tikai Pāvels Plotņikovs, bet arī citi pazīstami Daugavpils dzejnieki. Abi autori ļoti harmoniski papildināja viens otru, tāpēc pasākums aizritēja vienas elpas vilcienā.

           Ar šādu veiksmīgu radošo vakaru pasākuma varoņus sveica BKC vadītāja un biedrības “Uzdim” priekšsēdētāja Žanna Romanovska, vēlot viņiem turpmākos radošos panākumus; pasākuma vadītājas Gaļina Sontocka un Marija Pometjko stāstīja par autoriem un viņu radošo darbību, kā arī deklamēja tos dzejoļus; dauzi viesi arī novēlēja labus vārdus, komplimentus, dzejoļus un ziedus. Pasākuma nobeigumā ansamblis “Kupaļinka” kopā ar P.Plotņikovu un J.Vitkeviču izpildīja dziesmu “Tā arī dzīvojam…”, kuru draudzīgi līdzi dziedāja arī visi klātesošie skatītāji.

      Nākoša radošā tikšanās BKC notiks 29.martā, plkst. 17:30, tiekoties ar dzejnieku Jevģēniju Golubevu.