„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Talantu konkursi norūda jauniešu pašapziņu

1. martā Daugavpils novada kultūras centrā „Vārpa” norisinājās jauniešu talantu konkurss „Zibsnis”, kurā šoreiz visaugstāk novērtēta jaunā dziedātāja Elizabete Poddubnova un deju grupa „Tornado”.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, kad konkurss notika pirmo reizi, priekšnesumu skaits bija mazāks, tomēr nevar apgalvot, ka uz skatuves kāpa mazāk jauniešu. Par to parūpējās Višķu pagasts, ko pārstāvēja vesels jauniešu koris. Savukārt deju kategorijā Višķu jauniešus pārstāvēja Špoģu vidusskolas skolniece Diāna Nedvedje.

„Zibšņus” vērtēja žūrija: grupas “Dabasu durovys” līderis Arnis Slobožaņins, grupas “Warm House” dziedātāja Lidija Breska, Daugavpils teatrālās laboratorijas skatuves kustības pedagoģe Vanda Gibovska un aktieris Dmitrijs Millers. Žūrijas locekļi atzina, ka lielāko kritiku gribas veltīt tieši tiem, kam ir augstākais potenciāls. A. Slobažaņina atzinību izpelnījās grupa „Greedy for stage” – tajā apvienojušies četri jaunieši, kas kopā šādā sastāvā uzstājas apmēram gadu. „Gribam rakstīt savu mūziku un izpildīt to. Šodien piedalījāmies, lai gūtu pieredzi,” pastāstīja jaunieši.

Visu rakstu lasiet 5. marta numurā.