„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Daudzbērnu ģimenēm Preiļos – pabalsts mācību līdzekļu iegādei

Turpmāk Preiļu novadā deklarētas daudzbērnu ģimenes bērniem, kuri apmeklē kādu no šīs pašvaldības izglītības iestādēm, būs tiesības saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei – 40 eiro gadā.

Līdz šim pabalstu mācību līdzekļu iegādei Preiļu novadā varēja saņemt ģimenes, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss. Vēl daudzbērnu ģimenēm ir iespēja saņemt 50% atlaidi no maksas par pusdienām pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē un 50% atlaidi no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē.

Šobrīd Preiļu novadā vērojams būtisks daudzbērnu ģimeņu skaita pieaugums. Ja 2012. gadā  atlaidi no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē bija saņēmuši 30 bērni no 27 daudzbērnu ģimenēm, tad 2019. gada janvārī minēto pabalstu saņēma 83 bērni no 61 ģimenes, lēsts Preiļu novada Labklājības pārvaldē. Jāatzīmē, ka Preiļu novads pērn Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizētajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” ieguva pirmo vietu 21 reģionālas nozīmes attīstības centra novadu pašvaldību grupā, saņemot 15 tūkstošu eiro balvu.

Pieteikties pabalstam varēs jūlijā, augustā un septembrī. Lai saņemtu pabalstu, bērnu likumiskajam pārstāvim Labklājības pārvaldes Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu nodaļā jāiesniedz iesniegums, norādot bērna datus un izglītības iestādi. Ja pilngadību sasniedzis bērns iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, Labklājības pārvaldē ir jāiesniedz arī izziņa no izglītības iestādes, kurā bērns mācās.

Daudzbērnu ģimene ir tā ģimene, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, tai skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.