„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Bijušajās Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas telpās būs jauna ražotne

Jau tuvākajā laikā bijušajās Daugavpils Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas (DĶŠR) telpās Višķu ielā 21 plānots izvietot vismaz vienu jaunu ražotni, pastāstīja telpu apsaimniekotājas SIA „NP Properties” pārstāvis Jānis Ābele.

Tā kā darījums pagaidām vēl nav noslēdzies, detaļas par jauno ražotni uzņēmējs pagaidām neatklāj. „Lai arī jaunā ražotne aizņems tikai daļu no lielā kompleksa, dzīvība šajās telpās ienāks pilnīgi noteikti, un tas vairs nebūs pamests īpašums,” norādīja J. Ābele. 

Savukārt, kas attiecas uz nojaukšanas darbiem, tad patlaban tiek nojauktas tikai tās ēkas un ēku daļas, kuras biznesa darbībai nav nepieciešamas. „Tie ir neefektīvi divu, trīs un vairāk stāvu grausti, kas turpmāk biznesā nav izmantojami. Lielais, aptuveni 100 000 kvadrātmetrus plašais, korpuss netiks nojaukts un turpmāk tiks izmantots uzņēmējdarbībai,” norādīja J. Ābele.

DĶŠR ēkas tika būvētas Padomju Savienības laikos un uzņēmumā ražotā produkcija bija orientēta uz visu lielo valsti. Izjūkot Padomju Savienībai, kritās arī pieprasījums pēc uzņēmuma produkcijas un tas „aizgāja savu gaitu”. Līdzīgu likteni ir piedzīvojusi „Radiotehnika” un vairāki citi vissavienības uzņēmumi Rīgā.

Cik maksās neizmantojamo ēku nojaukšana, J. Ābele neatklāja, nosaucot to par komerciāla rakstura informāciju. “Tas ir viens no mūsu parkiem, viena no mūsu rūpēm un mēs nevaram par to nelikties ne zinis, cik nu spējam, tik par to arī rūpējamies,” norādīja J. Ābele.

Visu rakstu lasiet 8. marta numurā.

Komentāri

11.03.2019 08:53
garoza
Foto diez ko neatbilst raksta nosaukumam.