„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Daugavpilī norisināsies Solomona Mihoelsa dienas

No 13. līdz 20.martam Daugavpilī norisināsies ikgadējās Solomona Mihoelsa dienas, kas veltītas mūsu novadnieka, izcilā režisora, aktiera, pedagoga un sabiedriskā darbinieka dzimšanas dienai.

Līdz pat šim laikam Daugavpilī, Mihoelsa ielā 4 ir saglabājusies ēka, kurā piedzima un savu bērnību pavadīja S.Mihoelss (pašlaik tajā atrodas pirmsskolas izglītības iestāde). Kā jau ierasts, arī šogad Mihoelsa dienu ietvaros no 13. līdz 15.martam plkst. 11:00 – 15:00 tagadējie nama saimnieki aicina uz atvērto durvju dienām, lai ikviens interesents varētu paviesoties izcilā novadnieka bērnības mājā un aplūkotu pastāvīgo izstādi, kas veltīta Mihoelsa dzīvei un daiļradei. Savukārt 16.martā, Solomona Mihoelsa dzimšanas dienā, plkst. 12:00 pie piemiņas plāksnes, kas atrodas uz šīs ēkas sienas, notiks ziedu nolikšana.

Tā kā Solomona Mihoelsa vārds ir cieši saistīts ar teātra mākslu un tieši Daugavpilī aizsākās viņa radošā darbība, pasākumu rīkotāji aicina skolēnus un pedagogus šajās dienās īpašu uzmanību pievērst teātra tēmai. Tādējādi, no 13. līdz 15.martam skolotāji tiek aicināti apmeklēt tālākizglītības kursus "Teātra māksla skolās: dažādība un iespējas", kuru mērķis ir paplašināt un pilnveidot skolotāju un metodiķu zināšanas par teātra mākslas iespējām ietekmēt skolēnu radošuma attīstīšanu un integrāciju mācību priekšmetu apgūšanā (pieteikšanās līdz 8.martam, rakstot uz e-pastu elina.vasiljeva@du.lv), bet skolēniem 20.martā plkst. 14:00 tiek rīkots radošs konkurss „Es SKATOS izrādi” (pieteikšanās līdz 18.martam, sūtot pieteikumu  uz e-pastu elina.vasiljeva@du.lv). Konkursā aicināti piedalīties 8. – 12.klašu skolēni. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa atrodami www.kultura.daugavpils.lv.

S. Mihoelsa dienas 2019 rīko un atbalsta Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Universitāte, Francijas institūts Latvijā, 2.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latviešu kultūras centrs un Daugavpils teātris.