„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Masļeņicas lelle stiprajā vējā palika nesadedzināta

Masļeņicas nedēļa Daugavpilī noslēdzās ar ikgadējiem tautas svētkiem Vienības laukumā, ko organizēja Krievu kultūras centrs un Kultūras pārvalde.

Kā ierasts, šajā dienā pilsētas iedzīvotāji varēja piedalīties ierastajās Masļenicas izklaidēs, ar kurām kopš seniem laikiem tika pavadīta ziema. Bija jādabū dāvanas no „ledus staba”, varēja piedalīties dažādās sacensībās, pankūku ēšanā, kā arī dziedāt un dejot. Svētku noskaņojumu vairoja Daugavpils nacionālo kultūras biedrību kolektīvi un Maskavas folkloras ansamblis „Matrena Art”.

Krievu nams ir viesmīlīgs, un pēc tradīcijas tā darbinieki cienāja visus ar svētkiem ēdieniem – pankūkām, siltu putru, pīrādziņiem, zivju zupu un karstu medus dzērienu. Cienasta gatavošanā piedalījās arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, kurš pats vairākas stundas cepa pankūkas.

Visu rakstu lasiet 12. marta numurā.