„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.8 °C
apmācies

Miljons eiro „pilsētnieka kartes” izstrādei

Aizvadītajā nedēļā notikušajā Latvijas Lielo pilsētu asociācijas rīkotajā republikas pilsētu pašvaldību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) speciālistu sanāksmē tika panākta vienošanās par to, ka Daugavpils dome uzņemsies vadošo lomu Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Publiskās pārvaldes informācijas un komunikāciju tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēmas 2. kārta (PIKTAPS 2)" realizācijā.

Daugavpils domē „Latgales Laikam” pastāstīja, ka viena no svarīgākajām projekta sastāvdaļām ir „pilsētnieka kartes” izveide. Projekta īstenošanai no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas līdzekļiem paredzēts finansējums viena miljona eiro apmērā.

Projekts ir vērienīgs valsts mēroga pasākums, kura mērķis ir nodrošināt ERAF 2014.--2020. līdzfinansēto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektu savstarpējo saskaņotību. Tā īstenošanas rezultātā tiks uzlabota un pilnveidota publiskās pārvaldes datu apmaiņas, publicēšanas un uzturēšanas infrastruktūra, datu pieejamība un to izmantošanas iespējas. Tas nozīmē, ka tiks samazināts administratīvais slogs, bet sabiedrībai pieejamo elektronisko pakalpojumu klāsts paplašināsies.

Visu rakstu lasiet 12. marta numurā.