„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.8 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī būs divas elektromobiļu uzlādes stacijas

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) jau vairāk nekā pirms gada atsūtīja Daugavpils domei vēstuli saistībā ar elektromobiļu uzlādes stacijas būvniecību. Piemērotas teritorijas šiem būvdarbiem beidzot ir atrastas.

Pirms gada pilsētas vadība izskatīja jautājumu par zemes gabala Kandavas ielā izmantošanu šim mērķim (netālu no veikala „Maxima”). Savukārt tagad Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas kārtējā sēdē par optimālākiem tika atzīti citi varianti. Daugavpilī plānots uzbūvēt divas elektromobiļu uzlādes stacijas – stāvvietā pie Esplanādes parka un Smilšu ielā Kultūras pils apkaimē.

Pašlaik Daugavpilī elektromobiļus var uzlādēt CSDD teritorijā Kraujas ielā vai arī mājas apstākļos. Savukārt Daugavpils novadā šādas uzlādes stacijas ir Špoģos un Nīcgalē. CSDD informēja „Latgales Laiku”, ka Daugavpilī reģistrēti pieci elektromobiļi. Iestādes pārstāvji atzīmēja, ka elektromobiļu uzlādes staciju izbūve pilsētā piesaistīs daugavpiliešu uzmanību šim ekoloģiskajam transporta veidam, jo ar katru gadu elektromobiļu skaits valstī pamazām pieaug. Turklāt šajās stacijās savas mašīnas varēs uzlādēt ārzemju tūristi vai Latvijas iedzīvotāji, caurbraucot Daugavpilij.

Elektromobiļu uzlādes staciju tīkls pamazām paplašinās – pašlaik Latvijā ir 72 šādas vietas. CSDD plāno līdz 2021. gadam to paplašināt līdz 150 elektromobiļu uzlādes stacijām.