„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
neliels lietus

„Daugavpils” atgriežas virslīgā un pirmajā spēlē izcīna trīs punktus

„Daugavpils” ir atgriezusies virslīgā, kur pirmajā kārtā pieveica komandu „Metta/LU” – 1:0. Jāpiebilst, ka vēl tad, kad latgalieši pirmo reizi startēja virslīgā, šīs komandas pastāvīgi cīnījās par vietas saglabāšanu tajā.

Savstarpējās spēlēs abiem klubiem bija gan uzvaras, gan zaudējumi, taču kopumā šajās izdzīvošanas cīņās uzvarēja Rīgas klubs. Rīdzinieki sāka spēlēt virslīgā 2012. gadā un gandrīz ik gadu cīnījās par vietas saglabāšanu tajā, turklāt gana veiksmīgi.

„Daugavpils” ieguva tiesības startēt virslīgā 2014. gadā un saglabāja vietu tajā trīs sezonas. Tagad sekosim, kāda būs „otrā atnākšana”, taču „Daugavpilij” acīmredzami būs grūti saglabāt savu vietu labāko komandu devītniekā.

Sestdienas spēlē tikās divas līdzvērtīgas komandas. Bija bīstami uzbrukumi, taču galvenā cīņa risinājās laukuma vidū. Šajā situācijā spēles gaitu varēja mainīt Vugara Askerova sitiens. 32. minūtē Marsio De Oliveira nopelnīja 11 m soda sitienu, to izpildīja V. Askerovs, taču vārtsargs atsita bumbu.

Tādējādi visi galvenie notikumi risinājās spēles beigās, un 86. minūtē daugavpilieši guva vārtus, kas bija komandas ātras darbības rezultāts. Savukārt „Metta/LU” devās uz priekšu, lai glābtu situāciju. Rīdzinieki nopelnīja divus stūra sitienus, bet spēles beigās V. Askerovs nopelnīja sarkano kartiņu, uzdāvinot pretiniekiem soda sitienu. Taču šoreiz futbola dievi bija labvēlīgi „Daugavpilij” un bumba Latgales komandas vārtos neielidoja.

„Daugavpils” ir izcīnījusi pirmos punktus. Nākamo spēli daugavpilieši aizvadīs izbraukumā 17. martā, kurā tiksies ar „Valmieru” – vēl vienu iepriekšējās sezonas pastarīti, tāpēc „Daugavpilij” ir izredzes dubultot gūto punktu skaitu.

Visu rakstu lasiet 12. marta numurā.