„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Iepirks inventāru aprūpei mājās

Publicitātes foto

Par ES finansējumu jau šogad Ilūkstes novada Sociālais dienests plāno iegādāties inventāru, lai uzlabotu aprūpes mājās pakalpojuma kvalitāti, pastāstīja dienesta vadītāja Ingūna Svarāne.

Senioru sociālās iekļaušanas projekts, ko finansē ES Latvijas--Lietuvas pārrobežu sadarbības programma, paredz plašu inventāra klāstu, tostarp ratiņkrēslus, kruķus, vannas, mobilos ratiņkrēslu pacēlājus, augstus pārvietojamos galdus, kas ir nepieciešami cilvēkiem, kuri ir pārcietuši insultu,  u.c.

Tāpat notiks arī Sociālā dienesta speciālistu apmācības, pieredzes un sadarbības pasākumi ar citiem projekta partneriem -- Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroju, Daugavpils un Rēzeknes novada, Rēzeknes pilsētas, Utenas un Moletu rajona (Lietuva) pašvaldību.

Projekta kopējais finansējums ir 13 097 eiro, tai skaitā Ilūkstes novada pašvaldības līdzfinansējums 1309 eiro un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts 11 133 eiro.