„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Rekreācijas centra būvniecība atkarīga no uzņēmējiem

Veselības uzlabošanas un rekreācijas kompleksa izveide Preiļos atkarīga no uzņēmēju gatavības investēt 1 033 868 eiro. Pašvaldība jau pērn noslēdza 5,2 miljonus eiro vērto projektu, janvārī uzsāktais būvdarbu iepirkuma process apstādināts, jo pirms tam paredzēts noslēgt līgumu ar uzņēmējiem.

Iepirkuma procedūru projekta „Veselības uzlabošanas un rekreācijas kompleksa ēkas pārbūve” būvdarbu uzsākšanai Preiļu novada dome izsludināja šī gada janvārī, bet tas pārtraukts, kā pamatojumu norādot to, ka nepieciešamas būtiskas izmaiņas atklāta konkursa tehniskajā dokumentācijā. Arī iepirkuma komisijas vadītājs Vladimirs Ivanovs apstiprina, ka nepieciešami precizējumi būvprojektā un darba apjomos, līdz ar to ir jāveic izmaiņas iepirkuma procedūras dokumentos.

Būvprojekta izstrādi SIA „REM PRO” veica 2016. gadā. Eiropas Savienības fondu līdzekļus pašvaldībai izdevās piesaistīt vien 2018. gadā un līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru Preiļu novada dome noslēdza pērn augustā. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 033 868 eiro, taču projekta kopējās izmaksas ir 5,2 miljoni eiro. Janvārī izsludinātais iepirkums 1. un 2. kārtas būvdarbu veikšanai tika lēsts 3,5 miljonu vērtībā.

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda gan informē, ka atkārtoti iepirkuma procedūra tiks izsludināta, ja tiks noslēgti līgumi ar uzņēmējiem, kuriem jābūt gataviem investēt tādu pašu summu kā ERAF – 1,033 miljonus eiro. Gatavojot projekta pieteikumu, sadarbība izveidota ar trim komersantiem.

Preiļu novada domes pārstāvji apgalvo, ka gadījumā, ja līgumi tiks parakstīti, projektu varēs īstenot noteiktajā termiņā, līdz 2020. gada novembrim. 1. un 2. kārtas būvdarbus būtu jāveic 13 mēnešu laikā. Saskaņā ar būvprojektu paredzēts, ka ēkā atradīsies peldbaseins, bērnu baseins, SPA, trenažieru zāle, kafejnīca, viesnīca, ēdināšanas bloks, publiskā pirts, veļas mazgātava, fizioterapijas kabineti, sāls istaba, cita veida ar veselības uzlabošanu un rekreāciju saistīti pakalpojumi.