„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Aizturēja automašīnu demolētājus

Marta sākumā Valsts policijā vērsās vairāki Ludzas iedzīvotāji, kuru transportlīdzekļus bija bojājušas un apzagušas nezināmas personas. Saistībā ar notikušo VP Ludzas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess, un pēc dažām dienām aizdomās par saistību ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem Preiļos tika aizturēta divu personu grupa, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

1. martā Valsts policija saņēma informāciju, ka naktī uz 1. martu Ludzā, vairāku uzņēmumu autostāvvietās, nenoskaidrotas personas tīši sabojāja virkni transportlīdzekļu, kā arī nozaga no tiem dažādas mantas. Saistībā ar notikušo VP Ludzas iecirknī tika ierosināts kriminālprocess un nekavējoties tika uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Izmeklēšanas laikā tika konstatēts, ka tonakt kopumā 18 transportlīdzekļiem bija izsisti logi, bojāta virsbūve, sadauzīti lukturi, nozagtas magnetolas un citas šo transportlīdzekļu sastāvdaļas. Turpinot šo noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanu, 5. martā Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Preiļu iecirkņa policistiem, veica operatīvo un izmeklēšanas pasākumu kopumu, kura rezultātā aizdomās par saistību ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem Preiļos tika  aizturēta divu personu grupa -- 1999. un 2001. gadā dzimušie vīrieši, kuri jau iepriekš bija nonākuši likumsargu redzeslokā. Pie viena no aizturētajiem tika atrastas un izņemtas visas nozagtās mantas un transportlīdzekļu sastāvdaļas.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu. Jāpiebilst, ka, izmeklējot šo kriminālprocesu, tika atklātas vēl divas iepriekš izdarītas zādzības – mobilā telefona zādzība un zādzība no degvielas uzpildes stacijas.

Atgādinām, ka pēc KL 185. panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt pēc KL 175. panta par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.