„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Vasarā Daugavpilī viesosies Jevgeņijs Pļuščenko

No 1. līdz 20. jūlijam Daugavpils Ledus hallē titulētais Krievijas sportists, olimpiskais čempions un daudzkārtējs starptautisku sacensību uzvarētājs un godalgoto vietu ieguvējs vīriešu vienslidojumos Jevgeņijs Pļuščenko rīkos savas Daiļslidošanas akadēmijas jauno sportistu nodarbības.

Informāciju par J. Pļuščenko ierašanos, kā arī sportista lūgumu organizēt vasaras nometni Daugavpilī, sociālajos tīklos ievietojis Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Informāciju par daiļslidotāja ierašanos apstiprināja arī Daugavpils domes Sporta pārvaldē (SP).

SP vadītājs Juris Stivriņš pastāstīja, ka pašlaik notiek sarunas un tiek izstrādāta bērnu daiļslidošanas  nometnes programma. „J. Pļuščenko atbrauks, un mēs tam gatavojamies,” saka J. Stivriņš.

Savukārt internetā sākusies šūmēšanās sakarā ar iespējamām izmaiņām Ledus halles darba plānā, jo minētajā laikā ieplānoti vietējo hokejistu treniņi. Komentējot šo situāciju, J. Stivriņš atzīmēja, ka hokejistu gatavošanās netiks traucēta, jo vietas un laika pietiks visiem. Pašlaik tiek rūpīgi plānots Ledus halles darbs, turklāt tiks nedaudz mainīts ikgadējo reglamentēto darbu termiņš, piemēram, agrāk sāksies ledus noņemšana un uzliešana.

J. Stivriņš atzīmēja, ka pašlaik notiek sarunas arī par to, cik stundas Jevgeņijs Pļuščenko piešķirs meistarklasēm jaunajiem Daugavpils daiļslidotājiem. SP strādā pie tā, lai dažas stundas nodarbību ar vienu no populārākajiem mūsdienu daiļslidotājiem vietējiem bērniem būtu bez maksas.