„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Viļakā sieviete apzaga pensionāri

7. martā Viļakā tika apzagta pensionāre, taču VP Balvu iecirkņa policistiem izdevās ātri vien aizturēt ļaundari, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Ap pl. 13.20, ierodoties notikuma vietā, likumsargi noskaidroja, ka kāda sirmgalve bija izņēmusi no bankomāta naudu, lai dotos iepirkties uz kādu tirdzniecības objektu, taču viņai pēkšņi bija palicis slikti. Lai atvilktu elpu, 1938. gadā dzimusī pensionāre bija apsēdusies uz soliņa, kur pie viņas piesēdās kāda sieviete. Izmantojot to, ka kundze nejutās labi, sieviete no viņas mēteļa kabatas nozaga maku ar visu nupat izņemto naudu.

Pārskatot videonovērošanas kameru ierakstus, policisti noskaidroja iespējamo vainīgo personu un tajā pat dienā aizturēja kādu 1960. gadā dzimušu sievieti, kuras  dzīvesvietā atrada nozagto maku. Par laimi, zagle nebija paspējusi nozagto naudu iztērēt, un jau vakarā nauda un maks atgriezās pie likumīgās īpašnieces.

Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajai par minēto noziedzīgo nodarījumu draud kriminālatbildība. Pēc Krimināllikuma 180. panta par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.