„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Daugavpilij iegādāsies jaunus autobusus

Daugavpilij iegādāsies jaunu sabiedrisko transportu, lai nomainītu 2000. gadu sākumā iepirktos autobusus, pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pašvaldība ir vērsusies ar lūgumu Satiksmes ministrijā izvērtēt un piešķirt papildu finansējumu Daugavpilij sabiedriskā transporta – jaunu autobusu iegādei, izmantojot ES finansējumu, kurš būtu pieejams nākamajās kārtās.

Uzņēmuma „Daugavpils satiksme” darbinieki šomēnes ir iepazinušies ar rēzekniešu un jēkabpiliešu pieredzi, kur tiek ekspluatēti attiecīgi elektrobusi un autobusi ar dabas gāzi. Patlaban uzņēmums gatavo ekonomiskos aprēķinus, kurš no modeļiem sabiedriskā transporta attīstības ietvaros varētu tikt realizēts Daugavpilī,” klāstīja A. Elksniņš.

Pagaidām gala secinājumu gan neesot, taču jau tuvākajā laikā šis jautājums varētu tikt izvērtēts komitejās, uzņēmumam prezentējot attīstības vīziju. Pēc tam, kad tikts saņemtas atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, varētu tikt pieņemts lēmums.