„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Nadeždas Cirkovičas diegu burvība

Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika Nadeždas Svirkovičas radošā darbnīca „Diegu brīnumainā pasaule”, kurā tika demonstrēti dažādi tamborēti izstrādājumi.    

Pirms trim gadiem BKC bija sarīkota Nadeždas darbu pirmā izstāde, un pa šo laiku tapuši vēl vairāki desmiti darbu. Nadežda teic, ka tos vairs neskaita, taču, kopš viņa aizrāvusies ar tamborēšanu, darbi nemaz nav saskaitāmi. Izņemot tos, kuri ir apskatāmi izstādē, daudzi uzdāvināti draugiem un tuviniekiem, izgatavoti pēc pasūtījuma un pārdoti gan Latvijā, gan ārzemēs.

Nadežda var tamborēt it visur. Greznas salvetes un galdauti, tērpi, cepurītes, somas, lelles un rotaļlietas, īru mežģīnes – viņa neapstājas pie sasniegtā un izmēģina spēkus visos tamborēšanas veidos un paņēmienos. BKC pārstāvjiem un apmeklētājiem ir labi zināmi Nadeždas Svirkovičas darbi, jo īpaši populāras ir pilnā augumā darinātās lelles, kuras rotā centra telpas, -- vectēvs Kazimirs un vecāmāte Staņislava baltkrievu tautastērpos.

Visu rakstu lasiet 15. marta numurā.