„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Pie slēgtās pamatskolas ēkas joprojām plīvo karogs

Pirms vairākiem gadiem Daugavpilī, Judovkā, slēgtās 8. pamatskolas ēka joprojām stāv tukša. Atskaitot skolas muzeju, kurā ir aplūkojami stendi ar fotogrāfijām, dažādi ar skolas vēsturi saistīti priekšmeti un citi eksponāti, pārējās skolas telpas ir tukšas, un par to, ka šeit kādreiz ir kūsājusi dzīve, liecina vien uzraksti pie kabinetiem. Bet par to, ka šajā ēkā ir darbojusies skola, liecina arī karogs, kurš joprojām pie tās plīvo.

Daugavpils 8. pamatskolas pēdējais direktors Nikolajs Dorofejevs, kurš mācību iestādē sāka strādāt 1993. gadā, bet septiņus gadus vēlāk kļuva par tās vadītāju, “Latgales Laikam” pastāstīja, ka skola atklāta 1955. gadā kā 8. vidusskola un šajā statusā darbojusies līdz pat 1991./1992. mācību gadam. Savukārt 2010. gadā minētā mācību iestāde tika apvienota ar Daugavpils 6. vidusskolu.

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.