„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Sventē būvēs rotācijas apli

Pēc „Latvijas Valsts ceļu” pasūtījuma aprīlī plānots uzsākt Daugavpils apvedceļa A14 (Kalkūni–Tilti; 0,06.--8,30. km) pārbūvi. Paredzēts nomainīt visas ceļa konstruktīvās kārtas un ieklāt trīs kārtas asfalta, bet posma beigās, krustojumā Sventes ciemā, paredzēts izbūvēt arī rotācijas apli.

Rotācijas aplis atradīsies krustojumā Sventes ciema centrā, kur no valsts nozīmes autoceļa atzarojas reģionālās nozīmes autoceļš P70. Darbus veiks SIA „Binders”, to līgumcena ir 8 078 513 eiro (ar PVN), bet finansējuma avots -- valsts budžets. Ja laika apstākļi atļaus, šogad būvdarbi tiks pabeigti, norāda „Latvijas Valsts ceļi”.

Sakarā ar gaidāmajām izmaiņām satiksmes organizācijā, kopā ar Sventes pagasta pārvaldi nolemts par pāris metriem pārcelt autobusa pieturvietas, stāsta  Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins. Pašvaldība par gaidāmajiem remontdarbiem ir informēta.

„Latvijas Valsts ceļu” dati par satiksmes intensitāti liecina, ka kopš 2015. gada tā šajā ceļu posmā ir augusi, taču, salīdzinājumā ar citiem valsts nozīmes ceļiem, tā ir zema. Ceļu A14 gan izmanto kravas transportlīdzekļi – 2018. gadā 33% no satiksmes dalībniekiem šajā posmā bija tieši kravas transportlīdzekļi.

Būvdarbi šovasar turpināsies uz Sventes tilta (pāri Daugavai). Sākotnēji darbus bija paredzēts pabeigt pērnā gada rudenī. „Latvijas Valsts ceļi” skaidro, ka, uzsākot atjaunošanas darbus, tika konstatēts, ka atsevišķu tilta konstruktīvo elementu stāvoklis ir neapmierinošs un ir nepieciešama to nomaiņa. Tas palielināja darbu apjomu un prasīja daudz vairāk laika to izpildei. Būvdarbi varētu tikt pabeigti līdz šī gada septembrim. Atlicis pabeigt ietvju konstrukciju un šļakatu aizsargsienas uzstādīšanu, tilta konstrukciju pastiprināšanu, laiduma konstrukciju apakšējo joslu krāsošanu, kā arī apbraucamā ceļa, t.i. dzelzceļa tilta atjaunošanu. Šos būvdarbus veic SIA „Rīgas tilti”, to līgumcena ir 1,38 miljoni eiro (ar PVN), finansējuma avots -- valsts budžets.