„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Daugavpils Akordeonistu orķestra 60 gadu jubilejas koncerts

Daugavpils Akordeonistu orķestris aicina akordeona mūzikas cienītājus uz 60 gadu  jubilejas koncertu ORĶESTRIS UN SOLISTI.

Koncerta dalībnieki: Kristīne Rusakoviča, Marija Vadišute, Zinaida Semjonova (akordeons); Artjoms Ņižniks (bajāns), Sanktpēterburga; Svetlana Stavicka un Vladimirs Ušakovs (akordeons), Sanktpēterburga; Jeļena Borele (soprāns); Svetlana un Viktors Kisili (deju duets), Rīga; Nikolajs Ļebedevs, Aleksandrs Tamans (sitaminstrumenti); Gļebs Beļajevs (klavieres); Staņislavs Kozlovskis (ģitāra); Jauktais koris “Daugava”, vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs; orķestra mūziķi un koncerta mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova.

Akordeonistu orķestris dibināts 1959. gadā uz Daugavpils Mūzikas vidusskolas bāzes. No 1964. gada līdz 2009. gadam vietu pie diriģenta pults ieņēma izcilais mūziķis un pedagogs Valērijs Hodukins. Šajā laikā Daugavpils akordeonistu orķestrim ir izveidojusies bagāta vēsture, kuras uzskaitē ir gan koncerti ārzemēs, gan godalgotas balvas starptautiskos konkursos, gan Akordeonistu festivāla un jauno akordeonistu konkursa izveidošana Daugavpilī, gan vairākas koncertprogrammas, kas ietver sevī dažādu žanru mūziku no klasikas līdz romantismam, no ekspresīviem tango motīviem līdz estrādes mūzikas virtuozitātei, no tautas mūzikas aranžējumiem līdz daudzveidīgām džeza improvizācijām. Visu uzkrāto profesionalitāti un radošā darba pilnveidošanu šodien turpina Valērija Hodukina audzēkne, akordeoniste, orķestra mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova.

Tatjanas Saratovas vadībā 2010. gadā orķestris piedalījās 6. Eiropas Akordeona mūzikas festivālā Prāgā /Čehija/ un ieguva Galveno balvu. Tika realizēti radoši projekti ar populāriem māksliniekiem (solisti: Rihards Mačanovskis, Olga Pīrāgs, Ilona Bagale, dejotāji Viktors un Svetlana Ķiseļi, mūziķi: Vladimirs Zubickis, Jurijs Peškovs, Gorka Hermosa (Spānija), bajānistu duets SIB-DUO / Novosibirska, čellu trio MELO-M, , Sanktpēterburgas akordeonistu duets Svetlana Stavicka un Vladimirs Ušakovs, jauktais koris “Daugava” J.Ustinskova vadībā u.c.). Sadarbojoties ar vairākiem komponistiem un mūziķiem, orķestrim radās liels draugu un paziņu loks profesionālajā jomā. Tādēļ, vairāki no komponistiem ir veltījuši savus skaņdarbus speciāli orķestrim.

Vienības nama koncertzālē 28. martā plkst. 18.00 – Daugavpils Akordeonistu orķestra 60 gadu jubilejas koncerts. Ieeja bez maksas.