„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Valdībai finansējums jāatrod līdz maijam, citādi skolotāji streikos

20. martā pie Saeimas Rīgā pulcējās ap 2000 skolotāju, lai pieprasītu pildīt likumā noteikto – no šī gada septembra palielināt zemāko algas likmi no pašreizējiem 710 līdz 750 eiro. Pēc pārrunām Saeimā premjerministrs Krišjānis Kariņš un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga skolotājiem paziņoja, ka 1,7 miljoni eiro no nepieciešamajiem 9,3 miljoniem eiro jau ir atrasti.

Kamēr nepieciešamā summa vēl nav atrasta, LIZDA negrasās atteikties no streika izsludināšanas. Kādos datumos tas varētu notikt, arodbiedrības padome izvērtēs ārkārtas sēdē 27. martā. Pagaidām izskanējušie varianti ir maija beigas, kad ir eksāmenu laiks, vai septembra sākums. Līdz sēdei nākamnedēļ LIZDA gan no valdības un parlamenta pārstāvjiem cer sagaidīt konkrētākus priekšlikumus par grozījumiem 2019. gada valsts budžetā, parādot skaidrus nepieciešamā finansējuma avotus.

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.