„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Līvānietis Dāvis Skreivers tiecas uz NBA

Pārtverts pirms kārtējā treniņa, Līvānu bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis, komandas „Jēkabpils/Līvāni” un Latvijas U16 basketbola izlases dalībnieks Dāvis Skreivers pastāstīja, kāpēc Līvānos basketbols ir populārs un kā viņš dodas pretī  sapnim spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Jaunietis pagājušā gada nogalē, spēlēdams Latvijas izkasē, izcīnīja bronzas godalgu Baltijas jūras kausa izcīņā, bet šī gada sākumā viņam pasniegta Līvānu novada pašvaldības balva nominācijā „Gada labākais jaunais sportists”. 

Jauneklim 198 cm garais augums ļauj spēlēt veiksmīgi gan pie groza, gan pie soda un trīs punktu līnijas, taču, kā teica Dāvis, viņš ir uzbrucējs, tāpēc labprātāk iet caurgājienos un gūst punktus no groza apakšas. „Spēlējot Latvijas basketbola līgas augstākajā divīzijā, spēlē gūstu vidēji 31 punktu, taču ir bijušas spēles arī ar vairāk nekā 47 punktiem. Augums, ātrums, masa un spēks ļauj man nokļūt līdz groza apakšai, taču pagaidām neesmu tik atsperīgs, lai raidītu bumbu no groza augšas. Treniņos cītīgi slīpēju šo paņēmienu. Basketbolā tiek izkopta intuīcija, kas palīdz piespēlēt bumbu komandas biedram īstajā brīdī,” teic Dāvis.  

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.