„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Latgalē dzēsti 12 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.marta plkst. 6.30 līdz 26.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma 17 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem, bet vēl divi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī Latgalē ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 12 kūlas ugunsgrēkus, lielākie no tiem:

·        Daugavpilī Komunālā ielā – 7hektāri

·        Daugavpils novada Sventes pagastā 9000m2

·        Daugavpils novada Kalkūnes pagastā – 1,3hektāri;

·        Daugavpils novada Laucesas pagastā – 2hektāri;

·        Kārsavas novada Goliševas pagastā – 1,5hektāri;

·        Daugavpils novada Salienas pagastā – 3hektāri;

·        Ludzas novada Isnaudas pagastā – 2hektāri.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama – tā ir nekontrolējama, jo liesmas var strauji izplatīties ar vēju un pārmesties uz ēkām! Kā arī kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai, jo tiek iznīcinātas vērtīgas augu sugas, sadeg kukaiņi, dzīvnieki un putnu sugas. Gadījumā, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Balvu novada Kubulu pagastā, kur dega vieglā automašīna 8m2 platībā, kā arī Kalna ielā Balvos, kur šķūni dega malka 10m2 platībā.

Vakar tika saņemts izsaukums uz Ludzu, kur kādā dzīvojamā mājā bija iemaldījusies čūska – ugunsdzēsēji glābēji to notvēra un vēlāk palaida brīvībā dabā.