„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Pašvaldība palielinās līdzfinansējumu balkonu remontam

Daugavpils domes Mājokļu un Finanšu komiteju sēdē deputāti atbalstīja  grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, kas paredz palielināt pašvaldības finansiālo atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkonu remontam līdz 60%, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Situācija ar balkonu tehnisko stāvokli Daugavpilī, līdzīgi kā valstī kopumā, ir gaužām bēdīga. Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DDzKSU) speciālisti norāda, ka balkona atzīšanai par avārijas stāvoklī esošu vispirms ir jāizsauc sertificēts speciālists. Viņam ir jāapseko objekts un jāsniedz slēdziens par tā tehnisko pārbaudi. Ja balkons tiek atzīts par avārijas stāvoklī esošu, tas atbilstoši jānorobežo. Pēc tam jāveic remonts, bet, ja iedzīvotāji to nevēlas – balkons jādemontē.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, dzīvojamo ēku balkonus vizuāli apskata izlases kārtībā reizi gadā. Ja nepieciešams, DDzKSU speciālisti veic konkrētu māju apsekošanu izbraukumā.  

Līdz ar pašvaldības līdzfinansējuma daļas palielināšanu pašvaldības deputāti pauž cerību, ka iedzīvotāju atsaucība balkonu renovācijas procesam palielināsies. DDzKSU norāda, ka iedzīvotāji paši var izvēlēties remontdarbu veicēju.

Galīgais lēmums par saistošo noteikumu apstiprināšanu jaunajā redakcijā tiks pieņemts kārtējā Daugavpils domes sēdē.