„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Saules skolas jauno korpusu plāno pabeigt līdz rudenim

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola jaunā korpusa būvdarbus plānots pabeigt līdz rudenim, kad ēkā varēs uzstādīt jaunās mēbelēm un mācību procesam nepieciešamo aprīkojumu, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Jaunais korpuss pie paša dambja Daugavas ielā tiek būvēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītajā projektā. Jau ir izbūvēts ēkas dzelzsbetona karkass, iekšējā pagalma fasādē ir uzstādīta stiklotās sienas metāla konstrukcija, ārējā fasādē pret Daugavas ielu ir ielikti logi. Tiek montēti inženiertīkli, ventilācijas agregāti un siltummezgls. Turpinās jumta konstrukcijas siltināšana un hidroizolācijas slāņu ierīkošana. Kopumā veikta aptuveni puse plānoto darbu.

2016. gadā Saules skolas vēsturiskā korpusa 3. stāvā tika veikti apdares darbi, izbūvēti iekšējie elektroniskie un vājstrāvu, kā arī iekšējie kanalizācijas tīkli. Savukārt 2017. gada decembrī tika sākti jaunā skolas mācību bloka būvdarbi Saules ielā 6/8, kā arī esošās ēkas Saules ielā 2 (bijušās darbnīcas “Daiļrade” cehs) pārbūves darbi.

Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA “Lagron”. Būvuzraudzību nodrošina IK „Būvzinis-J”, bet autoruzraudzību -- būvprojekta autori SIA „MARK Arhitekti”. Projektu īsteno Daugavpils dome. Projekta kopējās izmaksas ir 4,92 milj. eiro.