„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Daugavpils cietoksnī apmetīsies franči, senie latgaļi un vikingi

Šovasar no 19. līdz 21. jūlijam Daugavpils cietoksnī jau piekto reizi norisināsies kara vēstures rekonstrukcijas festivāls „Dinaburg 1812”.

Pasākums ļaus ielūkoties vairāk nekā 200 gadus senos notikumos un būt klāt vēsturiskajā brīdī, kad brašie cietokšņa aizstāvji atvairīja skaitliski daudzreiz pārāko Napoleona karaspēku. Jubilejas festivāla organizatori sola sarūpēt daudz patīkamu pārsteigumu un sarīkot patiesi grandiozus svētkus, kuros piedalīsies rekonstruktori un mākslinieki no dažādām valstīm.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, pasākuma dalībniekus un apmeklētājus priecēs tradicionālie festivāla pasākumi – kara rekonstrukcija, amatnieku tirdziņš, gājiens, koncerti, un, protams, krāšņā balle. Visi festivāla noslēpumi pagaidām gan netiek atklāti, taču jau ir zināms, ka būs jauninājumi, kas ļaus vēl detalizētāk izpētīt vēsturiskos notikumus un ielūkoties dažādu valstu karavīru ikdienā.

Līdztekus krievu un franču armijas nometnei, Cietokšņa teritorijā izpletīsies seno latgaļu un vikingu apmetnes. Interesenti varēs ielūkoties arī I un II Pasaules kara militāristu sadzīvē. Savukārt vēsturiskā daiļuma cienītājiem būs lieliska iespēja vairāk uzzināt par daudzveidīgo seno tērpu tapšanu. 

Festivāls noslēgsies ar vēsturisku uguņošanu, kas veidota pēc visiem tālaika kanoniem. Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls „Dinaburg 1812” solās kļūt par vienu no spilgtākajiem vasaras notikumiem Daugavpilī.