„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Jauno tramvaju līniju plāno atklāt vasaras beigās

Pa jauno tramvaju līnijas atzaru tramvaji Daugavpilī sāks kursēt vasaras beigās,  pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs. 

„Darbu vairs nav palicis daudz – ir jāizbūvē pagriezieni, jāveic labiekārtošana un objekts jānodod ekspluatācijā. Cerams, ka līdz tam brīdim tiks piegādāti arī jaunie tramvaji,” teica I. Prelatovs.

Jaunās tramvaju līnijas atzara kopējais garums ir 2,04 kilometri, tā stiepjas gar 18. novembra ielu no krustojuma ar Vasarnīcu ielu līdz krustojumam ar Veselības ielu, kur tā turpinās gar Veselības ielu, ved līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai un tad Vasarnīcu ielā savienojas ar veco līniju.

Jaunās tramvaju līnijas 18. novembra iela–Veselības iela–Stropu ciems būvniecību veic ceļu būves firma SIA „Binders”, būvdarbu kopējā summa ir 5,64 milj. eiro, no kuriem 75% ir ES Kohēzijas fonda finansējums, 4,5% -- valsts budžeta dotācija un 10,5% -- pašvaldības līdzfinansējums.

Tveras vagonbūves rūpnīcā Krievijā ražotu astoņu zemās grīdas tramvaju iegādei pašvaldība ņems aizņēmumu 1,7 miljonu eiro apmērā. Pirkuma kopējā summa ir 4,1 miljons eiro – kredīts tiek ņemts, lai segtu starpību, kura pārsniedz Kohēzijas fonda līdzfinansējuma (2,4 miljoni eiro) apjomu.